Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

Clean IT, clear mind

Iedereen kent wel het gezegde ‘clean desk, clear mind’. Wel, dat gezegde kun je zo doortrekken naar het hele online gebeuren. In een duidelijk gestructureerde en nette IT-omgeving, werkt je bedrijf veel beter en efficiënter.

Is jouw IT-omgeving de vuilbak van het kantoor?

Je kunt de IT-omgeving van een bedrijf vaak vergelijken met een grote kantoorruimte die om de zoveel tijd opgeruimd moet worden. Oude bestanden, gedupliceerde bestanden, mappen waar niet langer in gewerkt wordt…

Al dat soort zaken moet regelmatig opgekuist worden om zo het overzicht te behouden en opslagruimte vrij te maken. En om zeker te zijn dat je de juiste mensen toegang verleent tot de juiste bestanden. Want je wil toch niet dat mensen gaan rondneuzen in documenten waar ze helemaal geen zaken mee hebben?

‘Marie Kondo’ ook je IT-omgeving

Voor een aangename en efficiënte werkplek is niet alleen een ordelijk kantoor nodig, maar ook een ordelijke IT-omgeving. Zoals je regelmatig het kantoor poetst en opruimt, doe je best hetzelfde ook online. Want als bestanden niet overzichtelijk staan, vindt niemand zijn weg nog in de soep van mappen en bestandsnamen. Je medewerkers verliezen kostbare tijd en er gebeuren zelfs fouten doordat bijvoorbeeld op oude bestandsversies wordt verdergewerkt. Hoe meer medewerkers er zijn, hoe groter de kans op chaos.

Door een online opruimactie altijd maar uit te stellen, is er uiteindelijk geen beginnen meer aan. Om het zoals opruimgoeroe Marie Kondo te zeggen: “Tidy a little a day and you’ll be tidying forever”. Je kunt dus beter op vaste momenten opruimen, dan pas te beginnen wanneer je door het bos de bomen niet meer ziet.

Hoe organiseer ik een digitale opruimactie?

Als je de volgende tips volgt, ben je al goed op weg om een grondige opruimactie van je IT-omgeving te houden:

  • Bekijk mappen die veel plaats innemen. Wordt er nog wel actief in gewerkt?
  • Vraag jezelf af of mappen waar geen recente activiteit is geweest, echt nog wel nodig zijn.
  • Spoor duplicaten op, bestanden die onbedoeld meerdere keren op verschillende locaties zijn opgeslagen. Dat gaat niet altijd even simpel, maar wij hebben geschikte tools ter beschikking die je daarbij kunnen helpen.

Weet je toch nog steeds niet hoe en waar je moet beginnen? Wil je zorgen voor een duidelijke en overzichtelijke IT-structuur die jaren meekan? Wij denken en helpen mee om alle bestanden te sorteren en te organiseren of om een nieuwe IT-structuur op te zetten.

Contacteer ons om samen een opruimactie op poten te zetten.

Een overzichtelijke IT-structuur?