Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

De nieuwste functies van Windows 11

Microsoft heeft voor het eerst sinds jaren een grote update van zijn besturingssysteem gelanceerd, namelijk Windows 11. Er zijn heel wat esthetische veranderingen doorgevoerd en je ontdekt tal van nieuwe functies die je productiviteit kunnen verhogen. We zetten de belangrijkste nieuwe features van Windows 11  voor je op een rijtje.

Strak, modern design

Alle veranderingen die qua design zijn doorgevoerd, hebben als doel om de gebruikservaring en de functionaliteit te verhogen. Zo bevindt het startmenu, de ‘dock’, zich in het midden van het scherm, waardoor het menu veel toegankelijker is met je muis. Wat je daar juist ziet, hangt af van welke programma’s je het vaakst gebruikt. Er is ook een meer afgerond en uniform ontwerp dat ook in het Microsoft 365-pakket zichtbaar is.

Last but not least: de Windows Widgets zijn terug van weggeweest. Denk aan weerberichten, kaarten, nieuws en meer. Om de widgets te tonen die jij nodig hebt, gebruikt Microsoft artificiële intelligentie (AI).

Evenwicht op je bureaublad

Windows 11 heeft gebruiksvriendelijke tools die je helpen om je schermruimte te optimaliseren en je productiviteit te verhogen. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe multitask-functies. Je kan op verschillende manieren meerdere vensters op je scherm vastmaken. Snap Layouts plaatst vensters in kolommen of deelt je bureaublad op in meerdere werkgebieden. Je gaat met je vensters aan de slag precies zoals jij dat wil.

Dankzij Snap Groups kan je eenvoudig eerder gebruikte Snap Layouts selecteren om in verder te werken, zodat je steeds hetzelfde ritme behoudt. Er is ook aandacht besteed aan de ondersteuning van meerdere monitoren. Als je je pc opnieuw verbindt met een externe monitor waar je eerder al mee werkte, zoals een extern scherm of een beamer, zal Windows 11 automatisch dezelfde lay-out als de vorige keer nemen.

Het leven is beter samen

Windows 11 komt met enkele nieuwe manieren om te verbinden. Skype is volledig overboord gegooid. Microsoft focust nu volop op Teams, dat volledig verwerkt zit in het ‘dock’. Zo kan je sneller dan ooit samenwerken. Via Chat in Microsoft Teams kan je rechtstreeks vanaf je bureaublad iedereen gratis bereiken hoe je maar wilt (chatten, sms’en of (video)bellen). Chatten en bellen zijn bovendien ingebouwd in je taakbalk en naadloos geïntegreerd met Outlook en Agenda, zodat je in een paar klikken aan de praat raakt met anderen.

Ook dit nog

Veiligheid boven alles. De nieuwe Windows is het veiligste besturingssysteem van Microsoft tot nu toe. Updates zijn bovendien vanaf nu 40% kleiner. Je kiest zelf het ideale moment om de Windows Updates door te voeren, want je krijgt de verwachte installatietijd van de update steeds te zien.

Is jouw besturingssysteem toe aan een upgrade? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag met een installatie op maat.

 

Uw besturingssysteem toe aan een upgrade?