Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

Goede WiFi: niet zo gemakkelijk als het lijkt

Online meetings die haperen, mails die niet binnenkomen, downloads die afbreken… Niets zorgt op kantoor of in onze home office voor meer frustratie dan een slechte WiFi-verbinding. Snel een antenne bijplaatsen dan? Jammer genoeg is de oplossing complexer dan dat.

Hoge verwachtingen…

We zijn snel gewoon geraakt aan het draadloze internet en koesteren hoge verwachtingen. We mailen en surfen erop los, nemen massaal deel aan Teams-meetings (en ondertussen ook nog even snel Facebook checken), we wandelen met onze laptop van de ene ruimte naar de andere en rekenen erop dat we altijd en overal verbonden blijven. Maar vaker dan ons lief is, botsen we op de grenzen van het draadloze internet.

Extra antennes zijn niet de oplossing

Antennes (ook wel ‘access points’ genoemd) bijplaatsen, lost meestal het WiFi-probleem niet op. Een computer kiest initieel automatisch het access point met de beste ontvangst. En hij blijft daarmee verbonden, ook als je je van dat punt verwijdert. Want zolang het signaal niet helemaal wegvalt, schakelt het toestel niet automatisch over op een betere antenne dichter in de buurt. Met als gevolg dat het WiFi-signaal steeds zwakker wordt.

Intelligente WiFi

Wat je naast de (extra) antennes nodig hebt om altijd op je draadloos internet te kunnen rekenen, is een controller. Dit toestel maakt je WiFi intelligent. Het schakelt je automatisch over op een betere antenne wanneer het signaal te zwak wordt of het acccess point oververzadigd geraakt. Een controller zorgt ervoor dat de WiFi overal in het gebouw betrouwbaar is.

WiFi in je thuiskantoor

Je draadloze WiFi thuis is meestal wel krachtig genoeg voor één of twee thuiswerkers. Maar wat als er daarnaast ook nog eens drie kinderen live lessen volgen? Dan geeft de WiFi er wel eens de brui aan. (En je studenten ook!) Je kan een WiFi-versterker kopen, maar veel zal dat niet uithalen. Je moet zo’n versterker namelijk in het stopcontact steken op een plek waar hij minstens 70% signaal heeft. Met andere woorden: slechts één muur verder. Tot op zolder geraakt de WiFi zo zeker niet. Hoe verder je van het signaal vandaan bent, hoe trager je internet zal werken.

Ook hier is de beste oplossing om verschillende antennes op een intelligente manier met elkaar te verbinden.

WiFi op maat

Een goed werkende WiFi is niet zo evident als het lijkt. Via een WiFi survey ter plaatse kan bij jou op kantoor of thuis bekeken worden wat je bedrijf of home office precies nodig heeft: welke access points, hoeveel en hoe die het best verbonden worden. Ook voor heel specifieke toepassingen zoals scanning, zelfrijdende heftrucks of tracking bestaan geschikte WiFi-oplossingen.

Wil je de WiFi-problemen op kantoor of thuis voor eens en voor altijd de wereld uithelpen?

Vraag hier je WiFi survey aan

Op zoek naar goede WiFi?