Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

Haal jij alles uit Microsoft Teams?

Microsoft Teams is veel meer dan alleen videobellen. Het platform biedt je een totaaloplossing om als organisatie veilig en efficiënt samen te werken. Je kan verschillende teams en kanalen aanmaken, bestanden delen, live samenwerken en nog zo veel meer. Wil jij alles uit je Microsoft Teams-omgeving halen? Lees dan snel verder en word een ware Teams-expert.

 

Ieder zijn team

Teams biedt een all-in-one oplossing en is de hub bij uitstek om efficiënt samen te werken. Om het overzicht te bewaren is het belangrijk dat je van bij het begin alles slim en correct instelt. Zo geef je best elke afdeling een eigen team en maak je per project idealiter ook nog een apart team aan. Binnen de teams kan je dan nog verschillende subitems of kanalen aanmaken. De naamgeving van de teams en kanalen is erg belangrijk, want je wilt natuurlijk dat iedereen gesprekken en documenten eenvoudig terugvindt. Om je teams overzichtelijk en gestructureerd te houden, kan je belangrijke teams en kanalen vastmaken. Minder belangrijke kan je verbergen. Wist je trouwens dat je eenvoudig externen kan toevoegen aan een bepaald team of kanaal?

Persoonlijke configuratie

In de teams kan je direct communiceren met andere teamleden en kan je bestanden uitwisselen. Wil je gewoon kort iets bespreken met een aantal collega’s? Dan kan je ook altijd een chatgroep aanmaken in plaats van een nieuw team.

Wil je beperken dat iedereen in je organisatie zo maar teams kan aanmaken, dan kunnen wij de rechten en toegangen beperken. Wij configureren uw Microsoft Teams volledig op maat. 

 

Honderden apps geïntegreerd

In jouw Microsoft Teams zijn honderden applicaties geïntegreerd. Je vindt er zowel Microsoft apps zoals Excel, PowerPoint, Word en Planner, als niet-Microsoft apps. Die kan je gemakkelijk in een kanaal of chat toevoegen. Zo beschik je over alle relevante info en tools om zo productief mogelijk samen te werken. Je kan al je werk binnen Microsoft Teams doen en moet niet langer van scherm of app wisselen. Dat zorgt voor heel wat tijdbesparing! Interessante bots en apps zijn: Wie, Microsoft Planner, Icebreaker en Crisiscommunicatie.

Videovergaderen 2.0

En ook bij vergaderingen zijn er veel meer mogelijkheden dan je denkt. Vóór de vergadering kan je al PowerPoint-slides of agendapunten delen, zodat de deelnemers voorbereid aan de vergadering beginnen. Tijdens de meeting kan je dan live samenwerken, ideeën in realtime vormgeven via de whiteboardfunctie of een poll toevoegen. Neem ook zeker de meeting op, voeg transcripties toe en laat iemand notities nemen in OneNote. Op die manier zijn ook collega’s die niet konden deelnemen helemaal mee. Na de vergadering blijft alles gewoon beschikbaar in de chat. Vóór de volgende vergadering kan je de notulen dan nog eens doornemen om je geheugen op te frissen.

Dankzij al deze opties, betrek je iedereen meer en kan je veel efficiënter vergaderen.

Samenwerken aan Office-bestanden

Nog een interessante tool van Microsoft Teams is dat je er rechtstreeks en tegelijkertijd in kunt samenwerken aan bestaande of nieuwe Word-, Excel- of PowerPoint-documenten. Deel snel en praktisch notities, opmerkingen en feedback met elkaar. Je kan vanuit het document zelfs een chat of vergadering starten om wijzigingen te bespreken of ideeën uit te wisselen. Een groot pluspunt is dat je steeds de laatste, juiste versie hebt. Moest er toch iemand te veel hebben verwijderd, kan je oude versies van het document herstellen. En wanneer het delen niet langer nodig is, kan je dat eenvoudig stopzetten.

Door één naadloos geïntegreerd samenwerkingsplatform te gebruiken, vermijd je talloze mails en behoud je het overzicht. Wil jij de hulp van een professional inschakelen om jouw Teams-omgeving correct en efficiënt te installeren? Neem dan zeker contact met ons op, wij helpen je graag verder.

 

Teams voor uw bedrijf?