Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

Klaar voor de nieuwe versie van Teams?

Microsoft lanceert binnenkort een nieuwe versie van Teams. De focus van de update ligt op snelheid, prestatie en flexibiliteit. Zo wil Microsoft je helpen tijd te besparen en efficiënter samen te werken. Ontdek de nieuwigheden hieronder.

 

Nog sneller

De nieuwe Teams-app is beduidend sneller en efficiënter, zodat je geen kostbare tijd meer verliest en je kunt focussen op wat echt telt. Enkele voorbeelden:

  • De app start twee keer zo snel op.
  • Je neemt twee keer zo snel deel aan vergaderingen.
  • Er wordt 50% minder geheugen en 70% minder schijfruimte gebruikt.
  • Je schakelt 1,7 keer sneller tussen chats en kanalen.

Vereenvoudigde interface

De interface is overzichtelijker en responsiever, zodat je gemakkelijker kan navigeren, meer gedaan krijgt en gemakkelijker terugvindt wat je nodig hebt. Je houdt eenvoudig je meldingen bij, beheert je berichten en organiseert je kanalen. En dat allemaal in beduidend minder klikken.

Flexibiliteit

De nieuwe Teams zal het leven van Teams-gebruikers die in verschillende organisaties samenwerken en dus meerdere accounts hebben heel wat vergemakkelijken. In plaats van steeds in- en uit te loggen, blijf je nu bij alle tenants en accounts aangemeld en ontvang je meldingen, ongeacht welk account je op dat moment gebruikt. Je kan naadloos samenwerken met gebruikers in meerdere accounts en organisaties zonder dat je een gesprek of vergadering moet onderbreken. Je workflow wordt dus niet meer verstoord.

De nieuwe Teams zorgt bovendien ook voor vereenvoudigd IT-beheer en verbeterde gegevensbeveiliging.

A.I.

De nieuwe Teams is de basis voor de volgende generatie AI-ervaringen, waaronder de slimme recap en Copilot. Voor je aan een meeting deelneemt, zal AI je binnenkort bijvoorbeeld op de hoogte kunnen brengen van wat er gebeurde voordat je deelnam of een samenvatting geven van de notities van de vorige meeting. Zo ben je helemaal mee. AI zal je ook helpen om het antwoord op je vragen te vinden.

Ontdek de nieuwigheden in preview

Microsoft heeft een openbare preview van de nieuwe Teams gereleaset. Wil jij de nieuwe interface al eens uittesten? Laat het ons weten! Wij passen enkele instellingen aan, zodat jij en je collega’s toegang hebben tot de nieuwe Teams. Dat kan zelfs gericht voor een aantal gebruikers, bijvoorbeeld enkel de IT-afdeling van je bedrijf. Nadien kan je steeds eenvoudig switchen naar de oude versie.

 

Teams voor uw bedrijf?