Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

UPS (Uninterruptible Power Supply) voor je bedrijf?

Het komt altijd ongelegen, een elektriciteitspanne op de werkvloer. Het Word-bestand dat niet werd opgeslagen is dan het minste van je zorgen. Want achter de schermen vallen servers uit en gaan databases uit je ERP-pakket verloren. Dat zorgt voor ernstige vertragingen en een pak extra werk. Door de juiste apparaten op een UPS-systeem aan te sluiten, kan je dit voorkomen.

In de goede handen van de UPS

Een UPS of noodstroomvoeding is een krachtige batterij die tussen de computerapparatuur en het stopcontact wordt aangesloten en bij een stroompanne de aangesloten elektronische apparaten tijdelijk verder van elektriciteit blijft voorzien.

Ook filtert een goede UPS de stroomschommelingen weg, waar nogal wat elektronica erg gevoelig voor is. Een goede noodstroomvoeding garandeert een continue, perfecte spanning aan de juiste frequentie en voltage zodat stroompieken geen invloed hebben op de toestellen en ze veel minder risico lopen om uit te vallen.

Essentiële apparatuur op de noodstroom

Welke apparaten sluit je nu best aan op de noodvoeding? Alle apparatuur die cruciaal is voor de werking van jouw bedrijf. De meeste werknemers zijn tegenwoordig op een laptop aan het werk. Die kan gerust een tijdje zonder elektriciteit voort. Maar servers, de wifi-installatie en de internetmodem krijgen best continu stroom.

Check it out!

Batterijen verslijten, zo gaat dat nu eenmaal. Met een UPS-batterij is het niet anders. Hoe ouder de batterij, hoe minder tijd hij bij stroomuitval kan overbruggen. In veel systemen is een batterijmonitor geïmplementeerd die aangeeft wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn, maar op het moment dat deze monitor een alarm geeft, is het voor je server bijvoorbeeld vaak al te laat om nog deftig te back-uppen voor hij uitvalt.

Om zeker te zijn dat je noodvoeding nog goed werkt, laat je best om de drie jaar de batterijen vervangen. Laat ineens ook checken of nog alle cruciale apparaten erop aangesloten zijn. Want misschien heb je in de loop der jaren een extra stekkerdoos geplaatst en gewoon in het stopcontact gestoken in plaats van ze op je UPS aan te sluiten? Dat betekent: geen noodstroom voor de apparaten die op de stekkerdoos aangesloten zijn…

Check-up nodig van je UPS-systeem of nog geen noodvoeding voor je IT-infrastructuur? Contacteer ons vandaag en wij brengen dat graag voor je in orde!

Een UPS in uw bedrijf?