Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

Zo richt je een flexibele werkdesk efficiënt in

Vroeger had iedereen gewoon zijn eigen werkplek met desktop op kantoor, maar de laatste jaren krijgen steeds meer werknemers een laptop om flexibel te kunnen werken, ook vanuit hun home office. Hebben jouw medewerkers al een efficiënte (thuis)werkplek met alle hardware die nodig is? Of is het tijd voor een update?

Een universeel docking station

Een efficiënt ingerichte werkplek maximaliseert de productiviteit en verbetert het welzijn van je medewerkers. Op kantoor wordt daar vaak al bij stilgestaan, maar thuis is dat minstens even belangrijk.

Thuis of op kantoor, het eerste wat je medewerkers nodig hebben, is een universeel docking station waarop ze hun laptop, muis en toetsenbord rechtstreeks kunnen aansluiten. De modernste docking stations zijn mooi geïntegreerd in een groot scherm. Dat is niet alleen erg handig, het ziet er ook strak en netjes uit. Niet langer zoeken naar de juiste aansluitingen en kabeltjes, gewoon één stekker in het stopcontact en je medewerkers zijn ready to go.

Handige tools

Om de flexibele werkplek van je medewerkers compleet te maken, heb je volgende tools nog nodig:

Een tweede scherm
Voor wie een hele dag op een computer moet zitten turen, is een laptopscherm wel erg klein. Zeker als er regelmatig verschillende vensters tegelijk open staan. Met een tweede scherm kunnen je medewerkers vlotter werken en ook gemakkelijker een betere houding aanhouden.

Een headset
Als je medewerkers veel videocalls of telefoontjes hebben, is een degelijke headset een topinvestering.

Een webcam
In sommige schermen zit een webcam geïnstalleerd. Is dat niet zo, dan kan je een webcam op het extra scherm plaatsen. Zo hoeft je medewerker de laptop niet los te koppelen tijdens een videocall.

Een printer
Zeker in een home office is een printer handig om af en toe toch nog eens een document af te drukken.

Sterke wifi
Om efficiënt te werken heeft je personeel natuurlijk ook een stabiele wifi-verbinding nodig. Check zeker ons artikel ‘Goede wifi, niet zo simpel als het lijkt’ om te weten hoe je een wifi-verbinding optimaliseert.

In 10 stappen naar een ergonomische houding

Niet alleen hardware is belangrijk, wijs je medewerkers ook regelmatig op deze ergonomische tips om rug- en nekklachten te voorkomen.

  1. Zithoogte: bekken hoger dan knieën en voeten plat op de grond
  2. Zitdiepte: rug tegen de rugleuning van de stoel
  3. Steun lage rug: boven broeksriem
  4. Beweging rug: los zetten
  5. Tafel en armsteunen: op ellebooghoogte
  1. Beeldscherm: bovenrand op ooghoogte
  2. Scherm: op armlengte afstand
  3. Toetsenbord: 15 cm van tafelrand
  4. Muis: dicht bij het lichaam en voldoende vrije ruimte
  5. Ideale lichtinval: scherm haaks op raam en op twee meter afstand

Zie jij zo’n efficiënt en comfortabel ingerichte werkplek thuis of op kantoor wel zitten met alle moderne hardware erop en eraan?
Neem dan snel contact met ons op.

Een betere werkplek thuis of op kantoor?