Hulp op afstand nodig? Windows |  MacOS

Je vergaderzaal met de juiste hardware inrichten

Voor een efficiënt ingerichte vergaderzaal heb je de juiste hardware nodig. Lijkt het jou ook wat: geen verbindingsproblemen meer, iedereen samen in beeld en voorgoed een eind maken aan onzuiver beeld en geluid? Lees snel verder en ontdek de oplossingen voor een professionele vergaderzaal.

Beter vergaderen

Misschien gebeuren vergaderingen op kantoor wel in kleinere teams of zijn er steeds een aantal collega’s van thuis uit aan het werken die toch bij de meeting aanwezig moeten zijn. Dan is het belangrijk om in je vergaderzaal voor een gepaste oplossing te zorgen zodat de teams op verschillende locaties toch efficiënt en vlot kunnen samenwerken.

Je vindt heel wat hardware voor je vergaderruimte gewoon op bol.com. Dat klinkt misschien als een handige en goedkope oplossing, maar is het daarom niet… Als het materiaal niet mooi samenwerkt, kan je niet degelijk vergaderen. De beamer die er ineens mee ophoudt, de microfoons die niet met de speakers verbinden of camera’s die je niet aankrijgt. In een vergaderzaal waar alle hardware op elkaar is afgestemd, zijn zulke problemen voorgoed verleden tijd!

Wat heb je nodig?

Er is enorm veel materiaal op de markt voorhanden. Waar begin je met zoeken en hoe maak je je keuze? Het materiaal dat jouw vergaderzaal nodig heeft, hangt onder andere af van de grootte van de ruimte, het aantal personen dat er plaats kan nemen en de akoestiek.

Eerst en vooral is een goede en stabiele wifi-verbinding noodzakelijk. Als je de meeting moet onderbreken omdat de wifi er voor de tiende keer die dag de brui aan geeft, is het hoog tijd om actie te ondernemen. Daarnaast heb je een scherm nodig waarop je met een beamer presentaties of videocalls kan projecteren. Ook degelijke speakers, microfoons en camera’s zijn een must als je regelmatig Zoom-, Skype- of Teamsmeetings houdt. Waar je ook zeker aan moet denken is een click share, een kabeltje dat iedereen op zijn laptop kan aansluiten om draadloos te presenteren. Erg handig wanneer verschillende mensen hun scherm willen delen.

Organiseer je vergaderingen via Teams

Microsoft Teams geeft je tal van mogelijkheden om je online vergaderingen goed te organiseren. Zo kan je de volledige vergadering opnemen, een enquête, Q&A of whiteboard opstarten, een PowerPoint presenteren en gemakkelijk switchen tussen desktop en mobiel. Wist je dat je vanuit Teams zelfs vergaderzalen kan reserveren?

Advies van een expert

Wil jij ook vlot en efficiënt vergaderen met collega’s op kantoor en thuiswerkers? Neem dan contact op met een ICT-specialist. Die komt bij je langs om te bekijken wat de noden van jouw bedrijf zijn. Alles hangt namelijk af van de grootte en de indeling van de vergaderruimtes. Hoe groter die zijn, hoe beter de kwaliteit van de hardware moet zijn. Wij gaan voor jou op zoek naar het geschikte materiaal. Zo ben je zeker dat je alles hebt wat je nodig hebt en het materiaal met de beste prijs-kwaliteit in jouw vergaderzaal terecht komt.

We zorgen ervoor dat alle apparatuur op elkaar is afgestemd en dat iedereen aan tafel vanop zijn tablet of laptop kan sharen en verbinden met de centrale apparatuur. Zo kunnen jullie efficiënt vergaderen en focussen op de inhoud van de meeting.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak.

ICT in je vergaderzaal?